Zonwering in Raalte

Bent u op zoek naar zonwering in Raalte voor uw woning? Verken dan ons uitgebreide assortiment, waarbij u de functies en voordelen van zowel binnen- als buitenzonwering kunt ontdekken. Op onze website vindt u gedetailleerde informatie over de verschillende typen zonwering, zodat u het model kunt kiezen dat het beste aansluit bij uw specifieke behoeften en voorkeuren. Al onze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn ontworpen om uw comfort en leefomgeving te verbeteren.

Zou u graag de zonwering in het ‘echt’ willen bekijken en aanraken? Dat kan in onze showroom aan de Solingenstraat 21 in Deventer, vanuit Raalte is dat een kleine 25 minuten rijden. Indien gewenst, staan onze adviseurs u graag bij tijdens het maken van de juiste keuze.

Showroom

Ruim 18 jaar ervaring

Gespecialiseerd in woongenot

Waarom heeft u zonwering nodig?

Bent u net verhuisd of gaat u uw huis renoveren? Wilt u meer privacy of heeft u last van het zonlicht in uw huis? Er zijn verschillende redenen waarom u een zonwering in Raalte wilt aanschaffen. We hebben deze voor u op een rijtje gezet.

 1. Bescherming tegen UV-straling: Zonwering beschermt tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen, wat huidkanker en verkleuring van meubels kan voorkomen.
 2. Regeling van de temperatuur: Het houdt kamers koeler in de zomer en kan helpen de energierekening te verlagen door het verminderen van airconditioning gebruik.
 3. Privacy: Zonwering biedt privacy door de inkijk van buitenaf te beperken.
 4. Lichtregeling: Het stelt mensen in staat om de hoeveelheid natuurlijk licht in een ruimte te regelen, wat belangrijk is voor comfort en productiviteit.
 5. Bescherming van interieur: Het voorkomt vervaging en schade aan meubels, vloeren en kunstwerken door de zon.
 6. Creëert een aangenaam binnenklimaat Het installeren van effectieve zonwering draagt bij aan het verbeteren van het binnenklimaat in uw woning. Ontdek meer op de website van Rijksoverheid.
 7. Verbetering van wooncomfort: Zonwering draagt bij aan een comfortabelere leefomgeving door overmatige hitte en schittering te verminderen.
binnenzonwering

Deze projecten gingen u voor..

Markiezen in Raalte

Diverse opties voor zonwering in Raalte

Met de juiste zonwering in Raalte zorgt u voor bescherming tegen fel zonlicht én tegen pottenkijkers. De schermen bieden immers privacy. Geen voorbij wandelende buurtbewoners meer die naar binnen kunnen gluren. Daarnaast geeft buitenzonwering extra schaduw op uw terras gedurende de warme zomers. En dankzij de binnenzonwering blijft het in uw woonkamer ook koel.

 • Buitenzonwering
 • Screens
 • Terrasoverkapping
 • Uitvalschermen
 • Knikarmschermen
 • Markiezen
 • Rolluiken
 • Speciale schermen
 • Reclame op zonweringsdoek
 • Binnenzonwering: raamdecoratie

Binnen- of buitenzonwering: wat is de juiste keuze?

Wilt u een zonwering, maar komt u er niet helemaal uit of u moet kiezen voor een binnenzonwering of juist een buitenzonwering? Hierbij zijn verschillende factoren van belang. Binnenzonwering, zoals gordijnen of jaloezieën, biedt gemakkelijke controle over lichtniveaus en privacy. Het beschermt ook tegen UV-straling en behoudt warmte in de winter. Aan de andere kant biedt buitenzonwering, zoals luifels of rolluiken, effectievere bescherming tegen hitte en vermindert het de behoefte aan airconditioning. Het weer en de esthetiek van je huis spelen ook een rol. Overweeg beide opties en weeg af wat het beste past bij uw behoeften en de omgeving waarin u woont.

Hoe duur is een zonwering?

De kosten van zonwering kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type zonwering, de afmetingen, het materiaal en eventuele extra functies. Bij ons vindt u een divers assortiment zonweringsopties voor uw woning in Raalte, elk met hun eigen prijsklasse.

Voor binnenzonwering zijn er bijvoorbeeld opties zoals jaloezieën, rolgordijnen en plisségordijnen, die elk hun eigen prijs hebben op basis van het materiaal en de afmetingen. Buitenzonwering, zoals zonneschermen, markiezen en rolluiken, kunnen ook variëren in prijs vanwege factoren zoals de grootte van het te bedekken gebied en de kwaliteit van het materiaal.

Bij het bepalen van de kosten is het belangrijk om niet alleen naar de initiële aanschafprijs te kijken, maar ook naar de lange termijnvoordelen. Hoogwaardige zonwering kan helpen om energiekosten te verlagen door de hoeveelheid zonlicht die uw huis binnenkomt te reguleren, waardoor uw interieur koeler blijft tijdens warme dagen en uw meubels beschermd worden tegen vervaging door UV-stralen. Voor een nauwkeurige prijsindicatie en persoonlijk advies op maat kunt u een offerte

Typen zonwering in Raalte: Screens, markiezen en uitvalschermen

Ontdek hier meer informatie over enkele typen zonwering in Raalte: screens, markiezen en uitvalschermen. Screens worden parallel aan het raam geplaatst en bieden daardoor weerstand tegen wind terwijl ze tegelijkertijd de zon effectief buiten houden.

Markiezen staan bekend om hun karakteristieke en chique uitstraling, waardoor ze perfect zijn voor woningen in Raalte, vooral bij boerderijen en herenhuizen. Ze zijn verkrijgbaar in zowel houten als aluminium varianten en het doek is beschikbaar in meer dan 120 kleuren. Als privacy een prioriteit is, is een uitvalscherm een goede keuze omdat het scherm in een vlakke hoek staat ten opzichte van het raam, waardoor nieuwsgierige blikken van buitenaf worden tegengehouden.

Screens als zonwering in Raalte

Waarom Buitink voor zonwering in Raalte?

Bij het kiezen van zonwering is het belangrijk dat u kunt rekenen op een volledige service. Buitink Deventer biedt daarvoor talloze voordelen, zoals:

 • Hoge kwaliteit
 • Goede service
 • Op maat zonwering is ook mogelijk
 • Eigen monteurs voor de montage
 • Veel bekende merken
 • Afspraak = afspraak

Breng een bezoek aan onze 450 m2 grote showroom in Deventer en bekijk op uw gemak ons aanbod. Heeft u de perfecte zonwering voor uw huis in Raalte al gevonden op onze website? Vraag dan direct een offerte aan.

Van zonwering tot barbecues en garagedeuren

Naast ons assortiment aan zonwering in Raalte bieden wij ook diverse andere producten aan. Als specialist in garagedeuren en horren begrijpen we dat tijdens de zomermaanden het vermijden van insecten zoals vliegen of wespen in uw woning prioriteit heeft. Een effectieve oplossing hiervoor is het installeren van een hor. Met Buitink Deventer kunt u niet alleen de zon buiten houden in Raalte met onze zonwering, maar kunnen ook insecten geen kans maken dankzij onze horren.

Bent u bezig met het verbouwen van uw huis en wilt u naast onze zonwering ook een nieuwe garagedeur toevoegen? Ons assortiment garagedeuren omvat kanteldeuren, sectionaaldeuren, zijdelingse deuren, openslaande garagedeuren en roldeuren. Bovendien bieden wij Kamado barbecues aan, waarmee u overheerlijke gerechten kunt bereiden tijdens gezellige barbecues.

Vraag een offerte aan voor zonwering Raalte

Naast zonwering in Raalte biedt Buitink Deventer ook zonwering en garagedeuren in zowel Apeldoorn als Deventer aan, waardoor u kunt profiteren van een volledig assortiment voor uw woonbehoeften. Bekijk direct ons aanbod en vraag een offerte aan. Of breng een bezoek aan één van onze showrooms, waar onze deskundigen u graag verwelkomen en uitgebreid advies zullen geven. Wilt u meer informatie? Laat uw vraag en contactgegevens achter in het contactformulier, dan zullen wij zo spoedig mogelijk reageren met een antwoord op uw vraag.

Wat is de beste zonwering?

Bij het kiezen van de beste zonwering moet je rekening houden met factoren zoals de locatie, het budget en de esthetiek van je huis. Populaire opties zijn rolluiken, screens, markiezen, jaloezieën en zonneschermen. Overweeg de mate van bescherming tegen de zon, energie-efficiëntie en onderhoudsvereisten om de juiste keuze te maken voor jouw behoeften. Het is ook raadzaam om professioneel advies in te winnen.

Welke zonwering houdt de meeste warmte tegen?

Zonweringen die de meeste warmte tegenhouden zijn over het algemeen donker van kleur en hebben een hoge reflectiecapaciteit voor zonnestraling. Hieronder vallen rolluiken, screens met een zilveren of witte coating, en buitenjaloezieën. Ze verminderen de warmteoverdracht effectief en helpen de binnentemperatuur te reguleren, waardoor energie wordt bespaard.

Is wit zonwerend?

Ja, wit kan zeker zonwerend zijn, maar het is niet zo effectief als donkere kleuren. Witte oppervlakken weerkaatsen zonlicht en hitte, wat helpt om de binnentemperatuur te verlagen, maar donkere kleuren absorberen meer warmte en bieden doorgaans betere warmtewering. Het effect hangt echter ook af van het type materiaal en de coating van de zonwering.

Waar kan ik het best mijn zonwering kopen?

De beste plek om zonwering te kopen, hangt af van je voorkeuren en budget. Opties zijn onder andere gespecialiseerde zonweringswinkels, zoals Buitink Zonwering in Deventer, bouwmarkten, online retailers en lokale leveranciers. Het is slim om offertes te vergelijken, de reputatie van de verkoper te onderzoeken en te letten op garanties en installatieservices om de juiste keuze te maken.