Zonwering Raalte

Wilt u graag nieuwe zonwering aanschaffen voor uw woning in Raalte? Maak dan kennis met Buitink Zonwering uit Deventer. Wij hebben zowel binnenzonwering als buitenzonwering in ons assortiment. Bekijk onze verschillende soorten zonwering op de website en beslis welk type het beste past bij uw woning in Raalte. Alle producten die wij aanbieden zijn van hoogstaande kwaliteit.

Zou u graag de zonwering in het ‘echt’ willen bekijken en aanraken? Dat kan in onze showroom aan de Solingenstraat 21 in Deventer, vanuit Raalte is dat een kleine 25 minuten rijden. Indien gewenst, staan onze adviseurs u graag bij tijdens het maken van de juiste keuze.

Showroom

Ruim 18 jaar ervaring

Gespecialiseerd in woongenot

Waarom Buitink voor zonwering Raalte?

 • Hoge kwaliteit;
 • Goede service;
 • Op maat zonwering is ook mogelijk;
 • Eigen monteurs voor de montage;
 • Veel bekende merken;
 • Afspraak = afspraak.

Breng een bezoek aan onze 450 m2 grote showroom in Deventer en bekijk op uw gemak ons aanbod. Heeft u de perfecte zonwering voor uw huis in Raalte al gevonden op onze website? Vraag dan direct een offerte aan.

binnenzonwering

Deze projecten gingen u voor..

Markiezen in Raalte

Zonwering in Raalte, bescherming en privacy

Met de juiste zonwering in Raalte zorgt u voor bescherming tegen fel zonlicht én tegen pottenkijkers. De schermen bieden immers privacy. Geen voorbij wandelende buurtbewoners meer die naar binnen kunnen gluren. Daarnaast geeft buitenzonwering extra schaduw op uw terras gedurende de warme zomers. En dankzij de binnenzonwering blijft het in uw woonkamer ook koel.

U vindt bij ons de volgende typen zonwering:

Binnen- of buitenzonwering: wat is de juiste keuze?

Wilt u een zonwering, maar komt u er niet helemaal uit of u moet kiezen voor een binnenzonwering of juist een buitenzonwering? Hierbij zijn verschillende factoren van belang. Binnenzonwering, zoals gordijnen of jaloezieën, biedt gemakkelijke controle over lichtniveaus en privacy. Het beschermt ook tegen UV-straling en behoudt warmte in de winter. Aan de andere kant biedt buitenzonwering, zoals luifels of rolluiken, effectievere bescherming tegen hitte en vermindert het de behoefte aan airconditioning. Het weer en de esthetiek van je huis spelen ook een rol. Overweeg beide opties en weeg af wat het beste past bij je behoeften en de omgeving waarin je woont.

Waarom heeft u een zonwering nodig?

Bent u net verhuisd of gaat u uw huis renoveren? Wilt u meer privacy of heeft u last van het zonlicht in uw huis? Er zijn verschillende redenen waarom u een zonwering wilt aanschaffen. We hebben deze voor u op een rijtje gezet.

 1. Bescherming tegen UV-straling: Zonwering beschermt tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen, wat huidkanker en verkleuring van meubels kan voorkomen.
 2. Regeling van de temperatuur: Het houdt kamers koeler in de zomer en kan helpen de energierekening te verlagen door het verminderen van airconditioninggebruik.
 3. Privacy: Zonwering biedt privacy door inkijk van buitenaf te beperken.
 4. Lichtregeling: Het stelt mensen in staat om de hoeveelheid natuurlijk licht in een ruimte te regelen, wat belangrijk is voor comfort en productiviteit.
 5. Bescherming van interieur: Het voorkomt vervaging en schade aan meubels, vloeren en kunstwerken door de zon.
 6. Verbetering van wooncomfort: Zonwering draagt bij aan een comfortabelere leefomgeving door overmatige hitte en schittering te verminderen.

Typen zonwering in Raalte: Screens, markiezen en uitvalschermen

Wenst u graag meer informatie over enkele typen zonwering in Raalte? We gaan nu dieper in op screens, markiezen en uitvalschermen. De screens worden parallel aan het raam geplaatst en steken dus niet uit. Hierdoor zijn screens redelijk bestand tegen wind en de screen weert de zon uit de kamer.

De markiezen staan bekend om hun karakteristieke en chique uitstraling, de perfecte zonwering voor in Raalte. Deze buitenzonwering staat vooral leuk bij boerderijen en herenhuizen. U heeft de keuze uit houten markiezen en aluminium markiezen. Het doek van de markiezen is verkrijgbaar in meer dan 120 kleuren.

Als u privacy heel belangrijk vindt, is een uitvalscherm een goede optie qua buitenzonwering. Het scherm staat namelijk in een redelijke korte hoek ten opzichte van het raam. Voortaan is het gluren bij de buren dan voorbij.

Screens als zonwering in Raalte

Van zonwering tot barbecues en garagedeuren

Naast zonwering in Raalte bieden we meer producten aan. Zo zijn we ook specialist in garagedeuren en horren. Tijdens de zomer kunnen we ons goed voorstellen dat u liever geen insecten zoals vliegen of wespen in uw woning wilt hebben. De oplossing? Het plaatsen van een hor. Met Buitink Deventer houdt u middels zonwering de zon buiten in Raalte, maar hebben insecten ook geen schijn van kans omdat u een hor van ons hebt geplaatst.  Bent u bezig met het verbouwen van uw huis en wilt u naast onze zonwering, ook een nieuwe garagedeur aan uw woning toevoegen? De garagedeuren die u bij ons kunt bestellen zijn: kanteldeuren, sectionaaldeuren, zijdelingse deuren, openslaande garagedeuren en roldeuren. Daarnaast koopt u bij ons Kamado barbecues. Een top BBQ waarmee u overheerlijk vlees klaarmaakt.

Vraag een offerte aan voor zonwering Raalte

Als u op zoek bent naar zonwering buiten Raalte, bent u van harte welkom bij Buitink Zonwering in Deventer. Bezoek onze ruime showroom in Deventer, die ook goed bereikbaar is wanneer u in Apeldoorn woont. Onze openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of meer informatie wenst. We staan graag voor u klaar.

Wat is de beste zonwering?

Bij het kiezen van de beste zonwering moet je rekening houden met factoren zoals de locatie, het budget en de esthetiek van je huis. Populaire opties zijn rolluiken, screens, markiezen, jaloezieën en zonneschermen. Overweeg de mate van bescherming tegen de zon, energie-efficiëntie en onderhoudsvereisten om de juiste keuze te maken voor jouw behoeften. Het is ook raadzaam om professioneel advies in te winnen.

Welke zonwering houdt de meeste warmte tegen?

Zonweringen die de meeste warmte tegenhouden zijn over het algemeen donker van kleur en hebben een hoge reflectiecapaciteit voor zonnestraling. Hieronder vallen rolluiken, screens met een zilveren of witte coating, en buitenjaloezieën. Ze verminderen de warmteoverdracht effectief en helpen de binnentemperatuur te reguleren, waardoor energie wordt bespaard.

Is wit zonwerend?

Ja, wit kan zeker zonwerend zijn, maar het is niet zo effectief als donkere kleuren. Witte oppervlakken weerkaatsen zonlicht en hitte, wat helpt om de binnentemperatuur te verlagen, maar donkere kleuren absorberen meer warmte en bieden doorgaans betere warmtewering. Het effect hangt echter ook af van het type materiaal en de coating van de zonwering.

Waar kan ik het best mijn zonwering kopen?

De beste plek om zonwering te kopen, hangt af van je voorkeuren en budget. Opties zijn onder andere gespecialiseerde zonweringswinkels, zoals Buitink Zonwering in Deventer, bouwmarkten, online retailers en lokale leveranciers. Het is slim om offertes te vergelijken, de reputatie van de verkoper te onderzoeken en te letten op garanties en installatieservices om de juiste keuze te maken.